Uw kwaliteitsgarantie

Crisiscommunicatie

Inleiding

De vraag is niet of je bedrijf ooit door een crisis getroffen wordt, maar wanneer dat zal gebeuren. Ieder bedrijf maakt in zijn bestaan wel een of meerdere crisissen mee waarbij een doordachte communicatie binnen het bedrijf of naar de buitenwereld onontbeerlijk is.

In deze cursus geven we de basisregels rond crisiscommunicatie mee. Je krijgt er de “do’s and don’ts” in communiceren met verschillende stakeholders (personeel, pers, leveranciers, …).

We bekijken ook de rol van sociale media. Daarnaast staan we stil bij hoe in moeilijke periodes een goede communicatie de imagoschade kan beperken, of soms zelfs voor winst kan zorgen.

Doelgroep

De vraag is niet of je bedrijf ooit door een crisis getroffen wordt, maar wanneer dat zal gebeuren. Ieder bedrijf maakt in zijn bestaan wel een of meerdere crisissen mee waarbij een doordachte communicatie binnen het bedrijf of naar de buitenwereld onontbeerlijk is. In deze cursus geven we de basisregels rond crisiscommunicatie mee. Je krijgt er de “do’s and don’ts” in communiceren met verschillende stakeholders (personeel, pers, leveranciers, …). We bekijken ook de rol van sociale media. Daarnaast staan we stil bij hoe in moeilijke periodes een goede communicatie de imagoschade kan beperken, of soms zelfs voor winst kan zorgen.

Duur van de opleiding

Deze opleiding wordt aangeboden in één module van 4 uur. Er is mogelijkheid om deze opleiding uit te breiden naar een volledige werkdag, waarin praktische oefeningen worden toegevoegd, gebaseerd op de eventuele noden binnen uw bedrijf. Ook eventuele verdere ondersteuning na de cursus is mogelijk.

Programma

8 uur durende opleiding met de volgende onderwerpen (theorie en praktijk).

  • Wat is crisiscommunicatie?
  • Het oprichten van een crisiscommunicatie-cel binnen het bedrijf
  • Online communiceren bij crisissituaties
  • Do’s en don’ts in crisiscommunicatie
  • Communicatie met verschillende stakeholders
  • Crisiscommunicatie en opportuniteiten

Extra informatie

Maximum 15 deelnemers.

Deze opleiding wordt zowel in open aanbod als in company aangeboden. Voor het open aanbod, raadpleegt u onze kalender. Wenst u de opleiding in-company te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy op 056/42.40.42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.