Uw kwaliteitsgarantie

Conflict en Agressiebeheersing

Inleiding

Binnen het bedrijfsleven zijn conflicten en uitingen van agressie niet alleen een voedingsbodem voor een dalende productiviteit en minder kwalitatief werk, maar ook voor meer arbeidsongevallen, een groter absenteïsme, en meer burn-outs. In deze opleiding leert men beter omgaan met agressie en conflicten op de werkvloer of in het dagelijkse leven. De deelnemers zijn, na het volgen van de opleiding niet alleen in staat om beter om te gaan met de eigen boosheid en frustratie, maar kunnen ook in contact met anderen beter inschatten en handelen bij conflicten of agressieve handelingen.

Doelgroep

De opleiding kan aangepast worden aan elke niveau en context. ORA Academy gaf deze opleiding reeds met succes aan arbeiders, bedienden als leidinggevenden in verschillende sectoren. Duur van de opleiding De opleiding wordt aangeboden in een formule van een halve dag (4u) maar kan uitgebreid worden in functie van de noden van de opdrachtgever.

Programma

Wat is agressie? Hoe voel ik boosheid en frustratie beter aan bij mezelf? Hoe kan men omgaan met de eigen boosheid en frustratie om agressief gedrag te vermijden? Voorstelling van verschillende agressievormen + reactiemogelijkheden Conflicthantering in contact met collega’s of klanten Praktijk: verschillende oefeningen en/of rollenspelen om de geleerde technieken toe te passen.

Extra informatie

Deze opleiding wordt zowel in open aanbod als in company aangeboden. Voor het open aanbod, raadpleegt u best onze kalender. Wenst u de opleiding in-company te organiseren, neem dan vrijblijvend contact op met ORA Academy op 056/42.40.42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.