Opleiding zoeken

Ontdek de leider in jezelf

Inleiding

Meer dan de helft van alle veranderprojecten in bedrijven bereikt nooit het doel dat men voor ogen had aan de start. Heel vaak duiken problemen op die men niet op voorhand had ingeschat, heel vaak ziet de leidinggevende niet waar het misloopt of met welke ingrepen het project terug op de rails kan worden gezet. Via een implementatiemodel bieden we u een handig hulpmiddel aan om uw veranderingsprojecten te begeleiden, te implementeren en te verankeren binnen uw bedrijf of bij uw team van medewerkers. We staan stil bij verschillende stappen die belangrijk zijn bij het verwezenlijken van doelstellingen en dit met ruimte voor interactie en uitwisseling van ervaringen.

Doelstelling

De leidinggevende: 

  • Leert heldere doelstellingen te formuleren. Hij/zij krijgt handvaten om deze te implementeren en te verankeren.
  • Krijgt inzicht in verschillende stappen binnen het veranderingsproces. Hij/zij kan ook vroeger en effectiever ingrijpen wanneer het misloopt.
  • Leert beter omgaan met weerstand tegen verandering.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor alle leidinggevenden die inzichten willen verwerven in verandermanagement en die hun doelstellingen (of die van het bedrijf), willen verankeren binnen een team. 

Duur van de opleiding

De opleiding gaat door in 2 halve dagen van telkens 4 uur.

Programma

  • Oefenen in scherpe doelstellingen zetten.
  • Hoe omgaan met motivatie en weerstand. 
  • Een strategie bepalen en bijsturen.
  • Hoe doelstellingen integreren en verankeren. 
  • Praktijk: diverse oefeningen en uitwisselen van ervaringen.

Docent

De lesgever heeft een jarenlange ervaring als leidinggevende in de bedrijfswereld waar hij vaak geconfronteerd werd met veranderingsprojecten en de moeilijkheden die ermee gepaard gaan. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in leiderschap in al zijn facetten. Indien nodig kan ingegaan worden op de specifieke noden van de deelnemers of kan verdere individuele begeleiding aangeboden worden. 

Extra informatie

Deze opleiding wordt zowel in open aanbod als in-company aangeboden. Voor het open aanbod, raadpleegt u onze kalender. Wenst u de opleiding in-company te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy op 056/42.40.42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Opleiding eigenschappen

Event Datum 14-05-2019 08:30
Einddatum opleiding 14-05-2019 12:30
Individuele prijs 200.00€
Locatie Ora Academy Wevelgem