Uw kwaliteitsgarantie

Agressiebeleid NL (4u)

Inleiding

Deze opleiding bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt stilgestaan bij agressie- en conflicthantering. In deel 2 wordt uitleg gegeven over de opmaak van een agressiebeleid.

Een dergelijk beleid kan door de inspectie worden gevraagd bij bedrijven die een groter risico hebben om geconfronteerd te worden met conflicten of agressie (bv. baliemedewerkers, klachtendienst, enz. ...).

Via deze opleiding krijg je inzicht in conflicten/agressief gedrag en kan je preventieplan opstellen rond het vermijden van, en omgaan met agressief gedrag op de werkvloer.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor leidinggevenden of voor iedereen zich wil bekwamen in agressiebeleid. Wanneer er wordt gekozen om deze opleiding in company te geven, kan deze deels worden aangepast aan de noden binnen uw bedrijfscultuur.

Duur van de opleiding

Deze opleiding wordt aangeboden in één module van 4u.

Programma
  • Wanneer spreken we van een conflict en wanneer van agressie?
  • In welke vormen kan agressie zich uiten en hoe kan je beter reageren wanneer je ermee geconfronteerd wordt?
  • Hoe ga je om met je persoonlijke (agressie) gevoel?
  • Via een gestructureerd plan zelf een preventiebeleid opmaken rond het omgaan met, en vermijden van agressief gedrag in het bedrijf.
  • Verdere persoonlijke begeleiding op langere termijn mogelijk indien gewenst
Extra informatie
  • Maximum 15 deelnemers
Deze opleiding wordt zowel in open aanbod als in company aangeboden. Voor het open aanbod, raadpleegt u onze kalender. Wenst u de opleiding in-company te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy op 056/42.40.42 of via info@ora-academy.be